2017.04.24
Az eper és a mangalica az idei Gourmet Fesztivál fõ alapanyaga
Az eper és a mangalica lesz a két fõ alapanyag az
Gerendai Károly, a fesztivál fõszervezõje a programot bemutató hétfõi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztivál elõzetesen regisztrált vendégei a külföldrõl érkezõ sztárséfek, például a világ legjobb nõi séfjének választott szlovén Ana Ros, a Lengyelország elsõ Michelin-csillagát megszerzõ Wojciech Amaro, valamint Széll Tamás exkluzív vacsoramenüjét is megkóstolhatják. A magyar séf és csapata a Bocuse d´Or szakácsversenyt megidézõ menüvel készül a fesztiválra.
A legjobb vidéki éttermek idén elõször közösen is készítenek egy ebédmenüt, emellett a regisztrálók a Hungarian Michelin all-star vacsorán is részt vehetnek, ahol a Michelin-csillagos magyar éttermek séfjei, Palágyi Eszter (Costes), Mészáros Ádám (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Dabarigo (Costes Downtown) állítják össze a vacsorát. A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fõvárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedõ italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén elsõ alkalommal a szakmai zsûri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.
A háromnapos rendezvényen számtalan kóstolón, bemutatón és workshopon vehetnek részt a látogatók. A Gourmet vendége lesz Anna Olson cukrász, a Food Network TV mûsorok sztárja, számos bestseller szerzõje, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is. A gyerekeket a játszótéren kívül babakonyha, kézmûves foglalkozások és séf-suli is várja.
Forrás: MTI / Fotó: Pintér Árpád