2014.11.15
Katalin napi Disznótoros és Kolbásztöltő verseny Vonyarcvashegyen
A hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítjük fel a régi falusi disznóvágásokat.
A napot házi pálinkával kezdjük, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. Reggelire hagymán pirított friss vért, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalunk fel. Mindkét nap lehetőség van kóstolásra. Hurka, kolbász, sült császár, savanyúság vagy toros káposzta a kóstoló kínálata.
November 22. (szombat)
9.00 Disznóvágás bemutató
11.00 Kolbásztöltő verseny kezdete
11.30 Pálinka verseny kezdete
12.00 Harmonikaszó Móger Péterrel
12.30 Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar műsora
13.00 Kolbászok leadása, sütés megkezdése
15.00 Eredményhirdetés, díjkiosztás
16.00 Irigy Hónaljmirigy műsora
Sztárvendég: Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács
Kolbásztöltő verseny
Az induló 4-6 fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett 5 kg kolbászhúsból sütni való kolbászt készítsenek. A részt vevő csapatoknak egy 50 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez nyersen és sütve is. A rendezők biztosítják az asztalt, a kolbászhúst, és a töltéshez szükséges belet. A zsűri értékeli a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, asztal dekorációt. A sütéshez grill lap a helyszínen rendelkezésre áll.
Nevezés díj, mely magában foglalja a hús árát is: 6.000 Ft.
November 23. (vasárnap)
10.00 Nevezés; sütemények, sült tészták leadása
12.00 Sütemények értékelése: íz, állag, tálalás
12.00 Silver Band tánczenekar műsora
13.30 Vonyarcvashegy Mazsorett Csoport bemutatója
14.00 Értékelés, eredményhirdetésUtána Sütivásár
16.00 Alma Együttes koncertje
Mindkét nap lehetőség van kóstolásra (hurka, kolbász, sült császár, savanyúság vagy toros káposzta).
Forrás: gourmet24.hu