2025.04.18
Kedvencekkel érkezik az újra négy napos Gourmet Fesztivál
A megszokott időben és helyszínen, május utolsó hétvégéjén a Millenárison kerül megrendezésre az ország legfinomabb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, amely közkívánatra három helyett újra négy napon át, május 22 - 25. között várja a gasztron
A rendezvĂ©ny vezĂ©rmotĂvuma idĂ©n a “kedvencek” lesz, Ăgy az ország legjobb szakemberei ezĂşttal kedvenc alapanyagaikat, termelĹ‘iket, Ă©teleiket Ă©s ezzel egyĂĽtt saját szemĂ©lyes törtĂ©neteiket hozzák majd magukkal. A helyszĂnen kiállĂtĂł több mint hetven Ă©tterem, cukrászda Ă©s egyĂ©b kulináris vállalkozás által kĂnált egyedĂĽlállĂł fesztiválmenĂĽben mindenki megtalálhatja majd saját kedvenceit, legyen az hazai klasszikus, trendi nemzetközi fogás vagy Ăşjhullámos desszert.Marad a tavaly debĂĽtált pĂ©nztárcabarát kategĂłria, Ăgy a legtöbb kiállĂtĂł 2.500Ft alatt is kĂnál kĂłstolnivalĂłkat. A Gourmet itallapjárĂłl idĂ©n sem hiányoznak majd a legjobb hazai Ă©s kĂĽlföldi pezsgĹ‘k, borok, koktĂ©lok, sörök Ă©s pálinkák, egyĂşttal tovább nĹ‘ az alkoholmentes italok kĂnálata is.
“A “kedvencek” tematika nĂ©pszerűsĂtĂ©sĂ©ben három nagykövet fog segĂteni nekĂĽnk” - mondta Nemes Richárd, a fesztivál fĹ‘szervezĹ‘je. Farkas Fruzsina (the Green Sommelier) az egyre nagyobb teret hĂłdĂtĂł, de itthon mĂ©g gyerekcipĹ‘ben járĂł alkoholmentes italok, azon belĂĽl is a fermentált ĂĽdĂtĹ‘k terĂ©nvĂ©gez szĂł szerint ĂşttörĹ‘ munkát, kombucha - ját kár lenne kihagyni.
Szabadfi Szabolcs vagy ahogyan legtöbben ismerik, Szabi a PĂ©k - nek nagy szerepe van abban, hogy a hagyományos kovásszal kĂ©szĂĽlt pĂ©káruk az elmĂşlt Ă©vekben szĂ©lesebb közönsĂ©ghez is eljutottak, a fesztiválon Ă©vek Ăłta csĂşcsminĹ‘sĂ©gű pizzáival van jelen. TĂłth Szilárd az ország egyik legjobb Ă©s legizgalmasabb Ă©tterme, a Michelin Ă©s zöld csillagos SALT sĂ©fje a hazai kortárs csĂşcsgasztronĂłmia fontos szereplĹ‘je, aki helyi Ă©s elsĹ‘sorban organikus alapanyagokbĂłl hozza ki a legjobbat, az idei Gourmet - n ezt Ă©rlelt mangalica hĂşsokkal is demonstrálja majd. “ A Gourmet nagykövetei számunkra mindig pĂ©ldakĂ©pek is egyben, akik olyan Ă©rtĂ©keket kĂ©pviselnek, amelyek elĂ©rĂ©sĂ©re a Gourmet is törekszik, legyen szĂł fenntarthatĂłságrĂłl, egĂ©szsĂ©gtudatosságrĂłl, minĹ‘sĂ©gi alapanyagokrĂłl, tiszta Ă©lelmiszerekrĹ‘l. Talán nem tĂşlzás azt állĂtani, hogy ezek messze tĂşlmutat nak a gasztronĂłmián, hiszen fontos kulturális Ă©s társadalmi ĂĽgynek is tekinthetĹ‘ek” - tette hozzá Nemes.
A szinte véget nem érő szabadtéri sétáló kóstolón túl többet is tud az MBH Bank Gourmet Fesztivál: a tanulni és szórakozni vágyókat ingyenes programokkal és kóstolókkal várja a Gourmet Akadémia, ahol a többi közt idén fellép egy, kettő, sőt három Michelin - csillagot jegyző séf, vasárnap pedig ismét a gyerekeké lesz a terep, akiket workshopokkal és meglepetésekkel várnak a szervezők. A vasárnap újra családi nap lesz, a 18 év alattiak ezen a napon idén is ingyen juthatnak be a rendezvényre.
“A Gourmet Fesztivál Ă©vrĹ‘l Ă©vre bizonyĂtja, hogy a gasztronĂłmia nemcsak az ĂzekrĹ‘l, hanem a közössĂ©grĹ‘l, az innováciĂłrĂłl Ă©s a hagyományokrĂłl is szĂłl. Az MBH Bank számára ezek az Ă©rtĂ©kek kiemelten fontosak, Ă©ppen ezĂ©rt örömmel támogatjuk már harmadik Ă©ve a rendezvĂ©nyt. HiszĂĽnk benne, hogy a ?kedvencek? megosztása összeköt minket, legyen szĂł ĂzekrĹ‘l, törtĂ©netekrĹ‘l vagy Ă©lmĂ©nyekrĹ‘l. BĂzunk benne, hogy idĂ©n is felejthetetlen pillanatok Ă©s Ăşj kedvencek szĂĽletnek, amelyekbĹ‘l minden látogatĂł magával vihet egy kis inspiráciĂłt – nemcsak az asztalára, hanem a mindennapjaiba is” - mondta Kutas István, az MBH Bank kommunikáciĂłs ĂĽgyvezetĹ‘ igazgatĂłja.
Forrás: abc24 media