2025.02.25
Idén nyáron fagylalt formában is megjelenik a dubai csoki
Megdöbbentő szám: 125 ezer gomb&o
A fagylalt ma már prĂ©mium termĂ©k, magas ára miatt az emberek odafigyelnek arra, hogy valĂłban jĂł minĹ‘sĂ©gű, minĹ‘sĂ©gi alapanyagĂş finomságot válasszanak. Az Ă©vtizedek Ăłta kedvelt vanĂlia, csoki, citrom mellett idĂ©n biztosan sok fagyizĂłban feltűnik a dubai csoki hideg gombĂłc formájában, a fitnesz Ă©letmĂłd kedvelĹ‘inek a proteines fagyi, de lesznek kĂĽlönleges fagylaltdesszertek is.
A csokoládĂ©, vanĂlia, citrom, eper örök klasszikus, de a fagyizĂłkban az emberek szĂvesen megkĂłstolják az Ăşj Ăzeket, kreatĂv kreáciĂłkat is –ezt tapasztalja a folyamatosan bĹ‘vĂĽlĹ‘ partnerhálĂłzattal rendelkezĹ‘, több mint másfĂ©l Ă©vtizede működĹ‘ Manna Ice. Isteni finom! fagylaltgyár.
A fagylalt világában is lĂ©teznek trendek, Ăgy minden Ă©vben Ăşj Ă©s Ăşj Ăzek divatosak. 2024 nyarán Ăşjdonság volt a szilvás gombĂłc fagyi Ă©s zĂ©rĂł grapefruit, rendkĂvĂĽl kedvelt volt a sárkánygyĂĽmölcs Ă©s a fehĂ©r kávĂ© – ez utĂłbbi most kap majd egy Ăşjabb csavart is: mogyorĂłs fehĂ©rcsokoládĂ©val lesz gazdagĂtva. IdĂ©n a nemzetközi trendekhez igazodva jelenik meg egy Ăşj Ăz.
Dubai csoki – fagyiba álmodva, cukormentes, zabkeksz Ă©s protein fagyi – Ăşj Ăzek a nyárra
„Tavaly hazánkban is vĂ©gigsöpört a dubai csoki hullám, Ăgy a fagylaltospultokban is megjelenik ez az Ăz. Olaszországban, a világ legnagyobb fagylaltipari kiállĂtásán is tapasztalhatĂł volt, hogy a pisztácia igen nĂ©pszerű lesz idĂ©n, jellemzĹ‘en savanykásabb Ăzzel vagy málnával, fehĂ©rcsokival kombinálva” – vetĂtette elĹ‘re az idei nyár Ăşjdonságát Ă©s várhatĂłan nagy slágerĂ©t Pataky János a Manna Ice Ăşj Ăzeinek kreátora.
Egyre több ember szenved valamilyen táplálékallergiától, vagy intoleranciától, sokan pedig saját döntésük alapján zárnak ki valamilyen alapanyagot az étrendjükből. A tipikusan nyári finomságról azonban senkinek sem kell lemondania.
„Tovább bĹ‘vĂtjĂĽk a cukormentes fagyik kĂnálatát, többek között lesz zĂ©rĂł vanĂlia Ă©s citrom is. Az egĂ©szsĂ©ges Ă©s vegán vonalat követve kĂ©szĂtĂĽnk zabkeksz fagylaltot, diĂł Ă©s fĂĽge variegatĂłval – ez lekvárszerű, dĂszĂtĹ‘-Ă©s ĂzesĂtĹ‘ öntet – Ă©s nyár közepĂ©re elkĂ©szĂĽl a fitneszĂ©letmĂłdot követĹ‘k számára az alacsony kalĂłriatartalmĂş, fehĂ©rjĂ©ben gazdag, vanĂliás, csokoládĂ©s fagylalt is” – árulta el az Ăşjdonságokat Pataky János. SzĂłlt arrĂłl is, hogy kĂĽlönlegessĂ©gkĂ©nt jelennek meg a fagylaltdesszertek. Több Ăzben is kĂłstolhatják majd a vendĂ©gek azokat a több rĂ©tegbĹ‘l állĂł fagylaltkelyheket, amelyekbe a gombĂłcokon kĂvĂĽl öntetek, gyĂĽmölcspĂĽrĂ©k, magvak is kerĂĽlnek.
Az Ă©vek Ăłta jellemzĹ‘, hogy a porok Ă©s aromák felhasználásával kĂ©szĂĽlt termĂ©kek visszaszorulnak. A fagylalt már drága termĂ©k, Ăgy a vásárlĂłk jobban figyelnek arra, hogy minĹ‘sĂ©gi termĂ©ket válasszanak. ĂŤgy a termĂ©szetes alapanyagok felhasználásával, valĂłdi gyĂĽmölcsbĹ‘l Ă©s állati eredetű tejszĂnnel kĂ©szĂtett fagyik a keresettebbek.
Ă–tezer kilĂł nyalánkság Ă©rtĂ©kesĂtĂ©se után válik nyeresĂ©gessĂ© egy fagyizĂł
A lehetĹ‘sĂ©geket, a hagyományos Ă©s az Ăşj Ăzeket a Manna Ice 2025-ös partner találkozĂłján is megismerhetik a vendĂ©glátĂłhelyek, kávĂ©zĂłk, cukrászdák, fagyizĂłk tulajdonosai.
„A minden Ă©vben megrendezett, hagyományos rendezvĂ©nyĂĽnkön az is a cĂ©lunk, hogy nĂ©pszerűsĂtsĂĽk a fagyit, hiszen most nincsen könnyű helyzetben ez a gasztronĂłmiai ágazat”
Ma már rendkĂvĂĽl nagy befektetĂ©s helyben kĂ©szĂteni a fagyit. ElgondolkodtatĂł adat, hogy ez a hideg ĂnyencsĂ©g 125 ezer gombĂłc – ez mintegy ötezer kilogramm – Ă©rtĂ©kesĂtĂ©sĂ©vel válik nullás elszámolásĂşvá. Mindezek mellett fagyizĂłt nyitni mĂ©g mindig az egyik legkisebb kockázattal járĂł ĂĽzleti vállalkozás lehet, ha valaki kĂĽlsĹ‘ partnerrel dolgozik egyĂĽtt. A Manna Ice ebben segĂti a vállalkozĂłkat országszerte, hiszen ha megvan a forgalmas helyszĂn, nem szĂĽksĂ©ges nagy befektetĂ©s, hiszen a cĂ©g a fagylaltárĂşsĂtĂł pultot Ă©s az eszközöket is biztosĂtja partnerei számára. EzĂ©rt is Ă©rdemes eljönni március 3.-án hĂ©tfĹ‘n a Gatland M0 SzigetszentmiklĂłsi konferitermĂ©be, mert ha most bárki fagyizĂłt szeretne nyitni, Ăşj szakmában megtudhatja milyen költsĂ©gekkel jár ez, illetve megismerheti az idei trendeket, hasznos tanácsokat kap, olyan szakemberektĹ‘l akik már több mint negyedĂ©v szada vannak ebben az iparágban.
Minden évszak kedvelt étele: a lepény
MĂ©g mindig slágertermĂ©k a lepĂ©ny. Nemcsak a fogyasztĂłk vásárolják egyre többen, de a vendĂ©glátĂłsok Ă©letĂ©t is megkönnyĂti ez a termĂ©k, hiszen kevĂ©s eszköz kell az elkĂ©szĂtĂ©sĂ©hez Ă©s egy ember is könnyen ki tud szolgálni több vendĂ©get. A lepĂ©ny pár perc alatt megsĂĽl kontakt grillen, rostlapon vagy serpenyĹ‘ben, Ăgy a vendĂ©gnek nem kell sokáig várnia az Ă©telre. Ăšjdonság, hogy már nemcsak az elĹ‘re töltött, több mint 10 fĂ©le Ăzben kaphatĂł lepenyĂ©ket keresik a viszonteladĂłk, vásárlĂłk, de nem csak hazánkban, hanem a kĂĽlföldi piacokon is egyre több ĂĽres lepĂ©ny tĂ©sztát is forgalmazunk. Ă“riása elĹ‘nye a termĂ©knek a hosszĂş szavatossági idĹ‘ mellett, hogy gyakorlatilag vĂ©gtelen variáciĂłban elkĂ©szĂthetĹ‘, nemcsak nemzeti Ăzek szerint, de vallási illetve egyĂ©b kĂvánalmaknak is könnyen meg tud felelni, a variáciĂłk száma vĂ©gtelen, van olyan piac, amire gyártunk pl kaviárral töltött lepĂ©nyt, de itthon is nĂ©pszerű a pacalos lepĂ©ny. - mondta el Korányi LászlĂł kereskedelmi vezetĹ‘, akit Ă©ppen a GULFOOD 2025-ös Dubaiban tartott rendezvĂ©nyĂ©n Ă©rtĂĽk el.
Hazánkban legnĂ©pszerűbb Ăzek közĂ© tartozik a sajtos-sonkás Ă©s az extra lepĂ©ny, amely a sajton Ă©s sonkán kĂvĂĽl mĂ©g bacont, tejfölt, uborkát Ă©s lilahagymát tartalmaz, nagyon kedvelt a kolbászos, valamint chilis-marharagus, amely a neve ellenĂ©re inkább pikáns, mint csĂpĹ‘s. A hĂşsmentes lepĂ©nyek között nĂ©pszerű a paradicsomos-mozzarellás Ă©s a parajos-fetás. Mindezeken kĂvĂĽl a teljessĂ©g igĂ©nye nĂ©lkĂĽl szerepel a kĂnálatunkban görög, valamint zöldfűszeres csirkĂ©s-, sĂĽlt csirkemell sonkás lepĂ©ny is. GlutĂ©nmentes változatban is kĂnálunk lepĂ©nyeket, több Ăzben is.
Forrás: abc24 media