2024.02.10
Egy arany, két ezüst - békési sikerek Stuttgartban
A napokban rendezett gasztrovilág legnagyobb eseményérõl, a stuttgarti szakács- és cukrászolimpiáról éremesõvel tért haza a Békés Megyei Culinary Team.
Három versenyszámban, három Ă©rmet szereztek a csapat mesterszakácsai, Szeidler Zsolt egy arany Ă©s egy ezĂĽstĂ©remmel, mĂg Szokai Imre egy ezĂĽstĂ©remmel gazdagodott egyĂ©ni kategĂłriában.
Tizenhat Ă©v munkájának gyĂĽmölcse Ă©rt be azokkal az Ă©rmekkel, amelyeket a napokban szereztek a BĂ©kĂ©s Vármegyei Culinary Team mesterszakácsai, fogalmazott Ambrus György, a csapat vezetõje. A stuttgarti szakács- Ă©s cukrászolimpián Szeidler Zsolt Ă©s Szokai Imre által elĂ©rt dobogĂłs helyezĂ©sekkel a mesterszakácsok feltettĂ©k nĂ©vjegyĂĽket a világ gasztrotĂ©rkĂ©pĂ©re. Ambrus György elmondta, a sikerek egyĂ©niben szĂĽlettek, de mögötte komoly csapatmunka áll, nagyon sok segĂtsĂ©ggel Ă©s támogatással.
A világversenyen, de más megmĂ©rettetĂ©seken is nagyon fontos nemcsak az elkĂ©szĂtett Ă©telek, hanem a versenyzõk megjelenĂ©se is, mondta Ambrus György. Erre az Ă©vtizedek alatt kĂĽlönösen figyeltek, mint ahogy arra is, hogy zömĂ©ben hazai alapanyagokat használjanak fel a versenymunkákhoz. A csapat menedzsere elmondta, gyulai, BĂ©kĂ©s vármegyei Ă©s erdĂ©lyi termĂ©keket is vittek magukkal, de volt, amit helyben szereztek be. Az is lĂ©nyeges Ă©s tapasztalatszerzĂ©snek is kiválĂł, hogy más nemzetek Ăzvilágát is megismerhetik egy-egy ilyen alkalmon. Ambrus György kiemelte, a legnagyobb eredmĂ©ny mĂ©gis az, amit a csapattársak közösen elĂ©rtek.
Egy-egy versenyre valĂł felkĂ©szĂĽlĂ©s hĂłnapokat vesz igĂ©nybe Ă©s nem csak az Ă©telek kigondolása, tervezĂ©se Ă©s elkĂ©szĂtĂ©se tekintetĂ©ben, mondta Bondár LászlĂł. A csapatban kĂĽlönleges Ă©s fontos szerepet betöltõ szakember elmondta, már az õsszel megindult a februári verseny szervezĂ©se.
A Békés Vármegyei Culinary Team hazatérte után egy nappal már elkezdte a jövõ évi versenyre való felkészülést, hiszen hitvallásuk szerint pihenésre nincs idõ.
Forrás: gyulatelevizio / abc24 media