2017.05.29
Az év fagylaltja: mascarponés túrókrém sós karamellel
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017-ben Szegeden a Virág Cukrászdában tartotta meg a jubileumi huszadik Év Fagylaltja versenyt.
A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
Az Év Fagylaltja versenyre 95 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt aversenyzők kreativitásának.
Az Év Fagylaltja versenyen fagylaltjait három kategóriában tizenöt fős szakmai és hat fős Közönségzsűri pontozta.
A szakmai zsűriben neves cukrászmesterek értékelték a fagylaltokat, míg a Közönség zsűri tagjaivoltak:
- Tarján Zsófia - a közkedvelt szegedi Honeybeast együttes énekese
- Risztov Éva – olimpiai bajnok úszó
- Czippán Anett – televíziós műsorvezető
- Marko Krivokapic - a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője
- Suhajda Krisztián - borász
- Dr. Munz Károly ügyvéd, gasztronómus és barista
A rendezvény folyamán zenés szórakoztató programok, kedvezményes fagylalt kóstolók várták avendégeket. Az eredményhirdetést követően koncertet adott Tarján Zsófia, a Honeybeast együttesénekese. A koncert után a látogatók 100 Ft/gombóc áron kóstolhatták meg a versenyre nevezettfagylaltkülönlegességeket.
Eredmények:
„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyeEbbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékosanyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel,pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.
Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Mascarpones túrókrém sóskaramellel - Eszenyi Ferenc (Centrum Fagyizó, Balmazújváros)
Ezüstérem: A napfény íze – Varga Tamás (Amaretto Fagyizó, Győr)
Bronzérem: Azték arany – Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)
Forrás: magyarorszag24.hu / Fotó: delmagyar.hu