2017.03.13
Magyarországon 15 étterem vesz részt a Gout de France-on
Magyarországon 15 étterem vesz részt idén a franc
Az esemĂ©ny a francia konyhamĂ»vĂ©szet vitalitásának ĂĽnnepe, amely kapcsolatot teremt a szakácsok között az egĂ©sz világon, Ă©s biztosĂtja a kultĂşrák közötti párbeszĂ©det egy közös nyelv, a konyhamĂ»vĂ©szet rĂ©vĂ©n - emlĂ©keztetett hĂ©tfõi közlemĂ©nyĂ©ben Franciaország magyarországi nagykövetsĂ©ge.
TájĂ©koztatásuk szerint Budapestrõl tizenegy - az Araz Restaurant, a BĂ©terv, a BorssĂł Bistro, a CafĂ© Dumas, az ElysĂ©e Bistro & KávĂ©ház, a Jardinette, a Laci Konyha, a Larus Étterem, a LibertĂ© Restaurant & CafĂ©, a Paris Budapest Restaurant Ă©s a ZĂłna -, mĂg vidĂ©krõl nĂ©gy Ă©tterem - a veszprĂ©mi Chianti Étterem, a debreceni Ikon, a gyõri Lamareda Ă©s a miskolci VĂ©gállomás Bistorant - csatlakozott a kezdemĂ©nyezĂ©shez. A március 21-i világĂĽnnepen idĂ©n öt kontinens 150 országában, több mint kĂ©tezer Ă©tteremben nĂ©pszerĂ»sĂtik a francia konyhát, a csĂşcskategĂłriájĂş Ă©ttermektõl a minõsĂ©gi bisztrĂłig. Több mint 250 ezer vendĂ©gre számĂtanak. Az Ă©trendbeli megkötĂ©sek a menĂĽsor összeállĂtásával kapcsolatos francia hagyomány tiszteletben tartására korlátozĂłdnak, Ăgy mindenhol szerepel majd egy "aperitif gazdagon", egy elõétel, egy halas Ă©s egy hĂşsos fõétel, egy sajtválogatás Ă©s egy desszert, amelyeket francia borok Ă©s pezsgõk kĂsĂ©rnek.
A rĂ©szt vevõ Ă©ttermek menĂĽajánlata megtekinthetõ a www.goodfrance.com. honlapon. Az idei esemĂ©ny a vendĂ©glátĂł- Ă©s szállodaipari kĂ©pzĂ©st helyezi elõtĂ©rbe. A magyarországi francia nagykövetsĂ©g Ă©ppen ezĂ©rt Ăşgy döntött, hogy kĂĽlsõ szereplõkkel Ă©pĂt ki partnersĂ©get, pĂ©ldául a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, VendĂ©glátĂłipari Ă©s Idegenforgalmi Karával, amelynek hallgatĂłi nemrĂ©g rĂ©szt vehettek a francia rezidencia szakács-intendánsa, JĂ©rome Szkuta fõzõtanfolyamán.
Forrás: MTI