2015.10.22
Idén is Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál novemberben
A fesztivál célja, hogy a hagyományos magyar disznóvágások hangulatát megőrizze és lehetőséget biztosítson arra, hogy csapatok induljanak a fesztiválon és megmutassák képességeiket, hogy ki tud finomabbnál finomabb ételeket készíteni a friss disznókból.
A csapatok feladata: A fél disznóból töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna, pörkölt elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése. Kóstolás folyamata: a közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. Egyéb programok: barlangtúra, helyi termék árusok és bemutatók, kézműves bemutatók és árusok.
Program:
7.00 - 8.00 előkészületek
8.00 - 16.00 ételkészítés
13.00 órától zsűrizés
13.00 - 17.00 kóstoltatás
17 óra eredményhirdetés
Egyéb programok:
Barlangtúra
Helyi termék árusok és bemutatók
Kézműves bemutatók és árusok
Csapatok:
Baráti társaságok, civil szerveztetek, önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, cégek.A csapattagok létszáma: 7 fő
Nevezés:
Nevezési díj: 4000 Ft/fő, tehát 28 000 Ft/csapat
Nevezési határidő: 2015. október 31.
A nevezési díj tartalmazza a csapatonkénti fél disznót és a díjakat.
A szervezők biztosítanak egy garnitúra sörpadot, ivóvizet és a területet.
A versenyző csapatok hozzák:
- a szabadtéri ételkészítés technikai hátterét (grill, tárcsa, bogrács, sütő-főző felszerelés),
- az ételek elkészítéséhez szükséges tüzelőanyagot,
- egyéni fűszereket,
- a terítéshez szükséges eszközöket (terítőt, tálaló eszközöket, evőeszközöket),
- 1 főnek a csapatból orvosi igazolást,
- jó hangulatot!
A versenyző csapatok feladata:
A fél disznóból a felsorolt ételek elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése.A következő ételeket kell elkészíteni:töpörtyű,pecsenye,hurka,kolbász,szalonna,pörkölt.
A kóstoltatás folyamata:
A közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. A kóstolótálon a következő ételeknek kell lennie: töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna vagy adag pörkölt.Az a csapat kapja a közönségdíjat, aki legtöbb kóstolójegyet gyűjtötte össze.Kérjük a csapatokat, hogy az ételeket csak a kóstolójeggyel rendelkező vendégeknek kínálják.
Díjazás:
I. helyezett: Vándorkupa, és egy ajándék program a csapattagoknak
II.-III. helyezett: Érem, és egy ajándék program a csapattagoknak
Közönségdíj
A Zsűri:
Szakmai zsűri értékeli az ízeken túl az ételkészítés folyamatát és a díszítést.
Forrás: gourmet24.hu