2014.11.15
Diófa étterem Székesfehérváron
A századelõn élt világhírû szakember, Gundel Károl
"Az igazi vérbeli vendéglátólegszebb jutalma és legnemesebb öröme,ha vendégeinek ízlik az étel" (Gundel Károly)
A családi vállalkozást 1992-ben néhai Madler László alapította. 25 éves szakmai gyakorlattal és a vendéglátás iránti feltétlen elkötelezettséggel vezette a székesfehérvári Kiskakas vendéglõt és Diófa éttermet. Szakmai tevékenységét a Magyar nemzeti Gasztronómiai szövetség a legrangosabb hazai kitüntetéssel, a Venesz József díjjal ismerte el. Az alapító szellemi öröksége: a minõség iránti elkötelezettség, a magas szakmai színvonal, vendégszeretet, melyeket a két vendéglõ 30 fõs kollektívája ma is magáénak vall.
A Diófa étterem közvetlenül a 8-as /E-66/ fõút mellett fekszik Budapest és Balaton között félúton, így ideális akár a Balaton, akár a fõváros vagy Nyugat-Dunántúl felé vezetõ kirándulások megállóhelyéül. A középkori koronázó város romkertje, óvárosa, bazilikája szintén kedvelt turisztikai célpont. A kétszintes étterem légkondicinált, 110 illetve 50 fõ befogadására alkalmas. Egyedülálló mediterrán hangulatú kerthelységünkben pedig 90 fõ fér el. A belsõ tér melegséget, kényelmes polgári miliõt sugall. A kamerákkal õrzött parkoló több busz befogadására képes. Ingyenes WIFI használat.
Étlapunk kínálatát évente többször újítjuk meg annak érdekében, hogy magyar specialitásokon túl vendégeinket megismertethessük az európai gasztronómiai mûvészet minél több remekmûvével. Német és angol nyelvû étlapjainkon mintegy 60 étel közül választhatnak vendégeink, de csoportok és rendezvények számára természetesen bármilyen fogás elkészítését vállaljuk.
Forrás: gourmet24.hu