Hagyomány Ă©s evolĂşciĂł randevĂşja Budapest szĂvĂ©ben
Budapest szĂvĂ©ben a Vörösmarty tĂ©ren nyitotta meg kapuit 2007 áprilisában az Onyx Ă©tterem. Az Ă©tterem nyitásával a cĂ©l az volt, hogy Magyarországon is legyen nemzetközi mĂ©rcĂ©vel is elismert Ă©tterem.
A konyhában dolgozó csapat közel 10 éve dolgozik együtt, ennek is köszönhetõ, hogy az étterem ilyen hamar ismert és elismert lett Magyarországon. Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous-chef vezetésével mûködõ 55 férõhelyes étterem étlapján csak a legkiválóbb alapanyagokból, a legjobb technológiákkal készült ételek találhatóak.
Sok energiát fordĂtottak a regionális alapanyagok kutatására, ennek megfelelõen kĂnálunak egy Magyar EvolĂşciĂł menĂĽt, ahol a friss Ă©s kiválĂł hazai alapanyagokbĂłl Ăşj technolĂłgiával mutatják be a megĂşjulĂł magyar konyha fogásait. Az Onyx Ă©tterem a belvárosban, a legszebb szállodák vonzáskörzetĂ©ben van, Ăgy az Ă©tlapon nemzetközi Ă©telek is felvonulunak.A borlapon több mint 200 kĂĽlönbözõ bor közĂĽl tud választani a vendĂ©g.
Az Onyx csapatának tagjai elköteleztĂ©k magukat a minõsĂ©g Ă©s a haladás mellett. HosszĂş Ă©vek Ăłta komoly mĂ»helymunka folyik, ahol a tanulĂłkĂ©pzĂ©s mellett a dolgozĂłk továbbkĂ©pzĂ©se is folyamatos. A legszebb eredmĂ©nyeket ezen a terĂĽleten Ă©rtĂ©k el. Jelenleg hat olyan munkatárs dolgozik a konyhán, akik a Jeunes Commis RĂ´tisseurs magyarországi versenyĂ©nek gyõztesei. Miután SzullĂł Szabina megnyerte a magyarországi döntõt a következõ Ă©vekben mĂ©g öt tanĂtványa is bĂĽszkĂ©lkedhet ezzel az eredmĂ©nnyel. Fontosnak tartják a kĂĽlföldi szakmai gyakorlatokat, ezĂ©rt is jelentett sokat hogy Párizsban, DĂ©l-Afrikában, Ausztráliában, New-Yorkban Ă©s a Bermudákon is szĂ©lesĂtettĂ©k tudásukat a 27 Ă©ven aluliaknak kiĂrt nemzetközi versenyen valĂł rĂ©szvĂ©tellel.
KĂĽlönösen bĂĽszkĂ©k SzĂ©ll Tamás sous-chef-re, aki a 2008-as Christian Meyer elnökletĂ©vel rendezett Ă©s a 2010-es Philippe Gobet elnökletĂ©vel rendezett „Hagyomány Ă©s EvolĂşció” szakácsversenyt is megnyerte. SzĂ©ll Tamás a 2013. január 29-Ă©n Ă©s 30-án megrendezett lyoni Bocuse d’Or szakácsversenyen 10. helyezĂ©st Ă©rt el, mellyel EurĂłpa 7. legjobb csapata a magyar válogatott. Magyarország elõször jutott be a világ legrangosabb szakácsversenyĂ©be Ă©s az Ăşjoncok közĂĽl elsõkĂ©nt kerĂĽlt be az elsõ tĂzbe.
www.onyxrestaurant.hu