Tesztgyőztes borok a Winelovers 100 kóstolón
2022.09.10
Tesztgyőztes borok a Winelovers 100 kóstolón
A nemzetközi és magyar borszakértők által összeállított Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazinban szereplő tételekből tartanak nagykóstolót szeptember 17-én a Corinthia Hotel Budapest báltermében.

A Winelovers 100 toplistás borait idén első alkalommal egy új, magyar szervezésű borversenyen, a Winelovers Wine Awardson nemzetközi és magyar szaktekintélyekből álló zsűri (Master of Wine és Master Sommelier szakértők, borkereskedők, sommelier-k és borszakírók) választották ki - tájékoztattak a szervezők.

Közleményük szerint a Winelovers 100 Nagykóstoló a magyar pincészetek legszebb eredményeinek összefoglalóját adja a résztvevőknek: a versenyen legtöbb pontot elért palackokat bontják fel a vendégeknek.

A TOP100-as listán többnyire száraz fehér-, és vörösborok, valamint természetes édes borok szerepelnek, ezek mellett azonban felvonul a további 54 kategóriagyőztes bor is, így könnyedebb, illatos fehérborok, rozék és pezsgők is.

Mint a szervezők kiemelték, az érdeklődők nemcsak kóstolhatnak, hanem a boros tudásukat is elmélyíthetik, hiszen ingyenes pop-up előadások várják őket, amelyeket a Borkollégium tanárai és a borszakmában tevékenykedő szakemberek tartanak. A VIP-lounge-ba megváltott jegyek pedig az elmélyültebb kóstolást teszik lehetővé, valamint egyéb ajándékokkal, extra bortételek kóstolásával járnak - áll a közleményben.Forrás: MTI